zen one

"FIECARE CLIPA ESTE O CLIPA BUNA"

Drumul cel mai scurt
     media: 1.00 din 1 vot

postat de airborner in 2012-05-27 21:23


Se spune ca drumul cel mai scurt între doua puncte e o linie dreapta. Dar ce se întâmpla daca acel drum e blocat?
Când sedimentele împiedica cursul unui râu si îl redirectioneaza...Curge în stânga si în dreapta în loc sa o ia înainte. Ceea ce tuturor li se pare o abatere, pentru râu e cea mai eficienta ruta de la izvorâre pâna la varsare.
Natura gaseste un ocol. Daca doua puncte trebuie sa se întâlneasca, Universul va gasi mereu o cale sa faca legatura.
Atunci când orice speranta pare pierduta, unele legaturi nu pot fi rupte. Ele definesc ce suntem. Si ce putem deveni. În spatiu, în timp, pe drumuri la care nu ne putem gândi, natura gaseste întotdeauna o cale.

Sunetul Planetei
     media: 1.00 din 1 vot

postat de airborner in 2012-05-26 22:50


Pãmântul, în timp ce se roteste emite o frecventã, o notã muzicalã, la 7.83 hertzi. Dar aceastã frecventã se modifica putin, din motive necunoscute. Unii spun cã exploziile solare sunt cauza, sau tulburãrile electrice din atmosferã. Dar poate exista o explicatie mai simplã.
Poate sunetul planetei este influentat de cele 7 miliarde de suflete de pe suprafata ei, fiecare dintre ele producându-si propria muzicã, adãugând propria lor armonie.

Steaua Polara
     media: 1.00 din 1 vot

postat de airborner in 2012-05-25 20:50


89 de grade, 15 minute si 50,8 secunde. Aceasta este pozitia actualã a stelei Polare, Steaua Nordului. Vãzutã de pe altã planetã, este numai o simplã stea, dar pe Pãmânt are o importantã inegalabilã.
Fixatã ca o ancorã, de neclintit. Indiferent de locatia în care te gãsesti în emisfera Nordicã, dacã esti orientat spre steaua Polara, esti orientat spre Nordul stelei Polare, stii unde esti. Dar sunt multe feluri în care te poti pierde. Alegerile pe care le facem...Datoritã unor evenimente care ne depãsesc...Chiar dacã sunt numai în mintea noastrã...Care e ancora noastrã în acele situatii? Spre ce razã de luminã ne putem îndrepta, sã ne ghideze prin întuneric spre luminã? Oare sã fie alte persoane? Vietile celor care ne ating viata noastrã, intr-o mãsurã mai mare sau mai micã.
Pentru cã, spre deosebire de lumina stelei Polare, lumina adusã de ei nu va dispãrea vreodatã.

490.000 de copii se vor naste astãzi.
     media: 1.00 din 1 vot

postat de airborner in 2012-05-24 18:21


490.000 de copii se vor naste astãzi.Fiecare dintre ei este unic. Fiecare dintre ei este o nouã legãturã în marele lant uman. În momentul în care cordonul ombilical este tãiat...Vor deveni o persoanã, cu sperante, vise si dorinte proprii.

Nevoia noastrã de comunitate.
     media: 3.00 din 2 voturi

postat de airborner in 2012-05-24 18:02


Oamenii sunt înzestrati cu dorinta de a împãrtãsi ideile si cu dorinta de a sti cã s-au fãcut auziti. Totul face parte din nevoia noastrã de comunitate. De asta trimitem constant semne si semnale. De asta le cãutãm la alti oameni. Întotdeauna asteptãm mesaje. Sperãm la o legãturã. Iar dacã n-am primit un mesaj, nu înseamnã întotdeauna cã acesta nu a fost trimis. Uneori înseamnã cã n-am ascultat destul de bine.

Furnica Rosie de Foc
     media: 4.00 din 4 voturi

postat de airborner in 2012-05-23 19:52


În pãdurile tropicale trãiesc peste trei milioane de specii de animale, iar una dintre ele, Furnica Rosie de Foc, trãieste în pãmânt, fiind în continuu amenintatã cu anihilarea datoritã viiturilor puternice. Naturii nu-i pasã. Dacã o specie vrea sã supravietuiascã, trebuie sã demonstreze cã meritã. La aparitia viiturilor, Furnicile de Foc se unesc una de cealaltã, creând o plutã vie pânã la retragerea apelor. Luni întregi, dacã e nevoie. Cum reuseste o specie asa ceva? Din instinct? Prin metoda aproximatiei? Sã fi existat o primã Furnicã de Foc care a fost luatã de ape... a apucat-o pe cea de lângã ea, ca apoi, sã afle cã împreunã pot pluti? Dacã tu ai fi cel care stie ce e de fãcut...... însã nu poti vorbi? Cum te asiguri cã ceilalti te înteleg? Cum strigi dupã ajutor?

Firul Rosu al Sortii
     media: 3.67 din 3 voturi

postat de airborner in 2012-05-23 18:56


Existã un vechi mit chinezesc,despre Firul Rosu al Sortii.Acesta spune cã zeii au înnodat un fir rosu în jurul gleznelor noastre si l-au legat de toti oamenii cãrora le vom atinge destinul.Acest fir se poate îndoi si încurca, dar nu se va rupe.Totul este predeterminat de probabilitatea matematicã.

 
Termeni si Conditii de Utilizare