zen one

"FIECARE CLIPA ESTE O CLIPA BUNA"

Amurgul.............................
     media: 3.00 din 3 voturi

postat de airborner in 2008-02-12 10:37
Este un moment în fiecare zi în care nu se poate vedea clar: amurgul. Lumina şi întunericul se amestecă şi nimic nu este pe deplin clar sau obscur.
În majoritatea tradiţiilor spirituale, acest moment este considerat sfînt. Tradiţia Catolică ne învaţă că ar trebui să spunem un Ave Maria la ora şase seara.
În tradiţia Quechuan, dacă întîlnim un prieten după amiaza şi stăm cu el pînă seara, trebuie să începem totul din nou, mulţumindu-i cu un “Bună seara!”
La crepuscul se face bilanţul între om şi planetă.
Dumnezeu amestecă umbre şi lumini ca să vadă dacă Terra are curajul să continue să se rotească .
Dacă Terra nu e speriată de întuneric, noaptea trece – un nou soare străluceşte peste ziua următoare.


Specificul emotiei...............
     media: 1.00 din 1 vot

postat de airborner in 2008-02-11 21:16
Specificul emoţiei este de a izbucni în cele mai imprevizi­bile momente ale existenţei: ne îmbrăţişează, ne sare de gît, ne captează privirea, găseşte energii ascunse care explodează deodată la suprafaţă, prelungindu-ne simţurile puţin către absolut.Pînă atunci credeam în gravitatea esteticului, în solemni­tatea frumuseţii, în grandoarea reţinută a simţurilor, în acel moment le-am descoperit şi fanteziile, elanurile şi plăcerile. O emoţie nu durează, dar ea se imprimă în noi ca un germe­ne. Lasă urme ascunse, chiar dacă noi credem uneori că am pierdut-o, rămîne ca un mic soare interior care ne poate lumi­na cenuşiul greutăţilor cotidiene. Ea devine un rîu subteran care alimentează, fără ştirea noastră, ce e mai bun în noi.Calatoria spirituala.....................................
     media: 3.00 din 2 voturi

postat de airborner in 2008-02-10 09:26
Într-o seară maestrul se adună cu discipolii şi le ceru să facă un foc ca să stea de vorbă împreună.”Călătoria spirituală e ca un foc care arde în faţa noastră,” spuse. “Un om care vrea să aprindă focul trebuie să suporte fumul care-i îngreunează respiraţia şi-l face să lăcrimeze. Aşa e redescoperită credinţa lui. Oricum, odată ce focul a fost aprins din nou, fumul dispare, iar flăcările luminează toate lucrurile din jurul lor –
dîndu-le căldură şi linişte.”
“Dar dacă altcineva aprinde focul pentru el?” întrebă unul din discipoli. ”Şi dacă cineva ne ajută să evităm fumul ? “
“Dacă cineva face asta, este un fals maestru. Un maestru în stare să ducă focul oriunde doreşte şi să-l stingă de cîte ori are chef. Şi, din moment ce nu a învăţat pe nimeni să aprindă focul, e ca şi cum i-ar lasă pe toţi în întuneric.”
Paulo Coelho
Sentimentul de dragoste...............................
     media: 5.00 din 2 voturi

postat de airborner in 2008-02-09 10:30
Sentimentul de dragoste reface geografia spaţiului, remodelează ţinutul nostru interior. Poate fi resimţit ca o adevă­rată prelungire a sinelui către celălalt sau ca o apropiere a ce­luilalt către sine. Precum un pod sau o pasarelă, ne ajută să străbatem distanţele, să unim două vieţi, două experienţe care uneori, la început, se află la poli opuşi. La fel ca un mag­net care aduce totul lîngă el. Ce contează atunci despărţirile, diferenţele sau chiar antagonismele! 
Termeni si Conditii de Utilizare