zen one

"FIECARE CLIPA ESTE O CLIPA BUNA"

Sentimentul.............................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2008-01-25 16:10
Sentimentul de iubire nu este atins o dată pentru totdeau­na. El este parte a unuia dintre misterele vieţii pe care nu-l putem controla, indiferent de cîtă putere sau voinţă dispu­nem, orice intenţii am avea.
Ne dezvăluim, arătîndu-ne vulnerabilitatea, cu riscul de a nu fi înţeleşi şi recunoscuţi în fidelităţile noastre profunde.

Conflicte.......................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2008-01-20 13:15
Fiecare dintre noi este purtătorul unor conflicte ale căror tulburări reactivează sau ameninţă loialităţi si fidelităţi foar­te adînci. Orice nouă fidelitate se construieşte pornind de la sau în detrimentul fidelitătilor mai vechi. E ca şi cum fiecare nouă fidelitate trebuie să-şi găsească un loc al său şi dimen­siunile sale, pentru a se putea propăşi, fără ascunzişuri sau trădare faţă de alte fidelităţi mai vechi sau concurente.
Inconştientul nostru nu ne este duşman, ci are o capacita­te extraordinară de a ne arăta conflictele si tensiunile, de a ne aduce în faţă refulările şi lucrurile nespuse, de a ne atrage atenţia asupra incoerenţelor noastre. Anumite conflicte de fidelitate se vor exprima uneori prin dureri, cînd nu se vor putea exprima prin cuvinte.

Marturia...................................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2008-01-19 10:02
A te defini într-o relaţie dată, în raport cu un eveniment dat, înseamnă să te situezi, să spui unde te afli, să exprimi ce simţi, să-ţi poţi afirma punctul de vedere, ceea ce nu înseam­nă să-l impui. Pentru a putea sta mărturie pentru tine însuţi, trebuie să clarifici lucrurile faţă de tine, si aceasta este proba­bil partea cel mai greu de gestionat.
Fiecare dintre noi este alcătuit din zone de lumină şi zone de umbră, fiecare este sfîşiat de multiple contradicţii, aduse de curentele violente şi haotice ale dorinţelor şi temerilor noastre. Ni se întîmplă adesea să ne supunem sau să ne revoltăm faţă de modelele culturale, faţă de presiunile sociale, care la rîndul lor sînt tributare căilor labirintice ale inconştientului nostru.Incredere...................................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2008-01-16 08:30
Incredere inseamna ca, indiferent ce s-ar intimpla, acceptam respectivul lucru plini de bucurie. Nu il refuzam, nu ne opunem - deoarece atunci nu ar avea nici un sens - ci il primim dansind, cintind, rizind, plini de iubire.Indiferent ce se intimpla, totul este inspre bine. Existenta nu poate gresi. Ea nu ne indeplineste toate dorintele, pentru simplul motiv ca acestea sunt gresite.Un lucru fundamental......................................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2008-01-16 01:54
Un lucru fundamental, si in acelasi timp foarte dificil, este acela de a nu imparti viata in actiuni frumoase si actiuni prostesti, de a nu crea nici o diviziune. Toate sunt parti ale aceluiasi intreg. Trebuie numai sa aveti putin simt al umorului. Iar pentru mine simtul umorului este esential pentru ca persoana sa reprezinte un tot unitar. Ce este rau in aceste maruntisuri, in aceste lucruri prostesti? De ce nu puteti sa rideti, de ce nu puteti sa va bucurati de ele? Tot timpul judecati ce este bun si ce este rau. Tot timpul sunteti asezati pe scaunul unui judecator, iar acest fapt va face sa fiti seriosi. Florile sunt frumoase, insa ce sa spunem despre spini? Si ei fac parte din existenta florilor. Florile nu ar putea exista fara ei; spinii le protejeaza. Ei au o anumita functie, un anumit rol, o anumita insemnatate. Daca insa imparti mereu, atunci florile sunt frumoase iar spinii devin uriti. Aceasta seva hraneste insa tulpina, floarea si spinii. In viata copacului nu se produce nici o impartire, nu are loc nici un rationament. Floarea nu este favorizata, spinul nu este doar tolerat; amindoi sunt in intregime acceptati. Si acesta ar trebui sa fie si modul nostru de a vedea lucrurile in propria noastra viata. Exista unele lucruri, lucruri marunte, care, daca le judecati, par stupide, prostesti. Insa acest lucru se intimpla datorita rationamentului vostru; in realitate ele indeplinesc, la rindul lor, un rol esential.

Fidelitatea fata de mine insumi....................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2008-01-14 08:08
Fidelitatea faţă de mine însumi reprezintă acest liman, această insulă a comorilor, un refugiu, punct de ancorare în jurul căruia se animă nevoia mea de coerenţă internă cînd dis­tanţa dintre respectul faţă de angajamentul meu, respectul pentru tine si respectul de sine este prea mare si naşte în mine conflicte aprinse de loialitate.
Şi totuşi, toate aceste posibilităţi circulă sub formă de potenţial în orice întîlnire dintre oameni.
Meditaţia pe care o propun aici încearcă să fixeze cîteva indicatoare în raport cu următoarele două întrebări:
• Cum îmi pot menţine claritatea şi coerenţa în angajamentele pe care mi le iau, în alegerile de viaţă pe care le fac sau în întîlnirile mele, în respectul faţă de mine însumi şi faţă de celălalt?
• Cum pot armoniza nevoia de calitate, durată şi rigoare a angajamentelor luate cu schimbarea, evoluţia şi transfor­marea necesare?

A cunoaste intreaga lume.............
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2008-01-13 09:54
A cunoaste intreaga lume nu este nimic in comparatie cu faptul de a cunoaste misterul interior al fiintei tale. Insasi ideea de a compara este in intregime falsa. Fiecare individ este unic, deoarece nu mai exista nimeni asemenea lui. Faptul de a compara ar fi fost ceva normal daca indivizii ar fi fost asemanatori. Dar nu sunt. Nici macar gemenii nu sunt absolut identici. Este imposibil sa gasesti o alta fiinta care sa fie exact ca tine. Noi comparam deci fiinte unice, si de aici provin toate problemele.

A darui iubirea.................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2008-01-12 16:05
A darui iubirea este o experienta reala, frumoasa, deoarece in acest caz esti rege. A primi iubirea este o experienta nesemnificativa, ca aceea a unui cersetor. Nu fiti cersetori. Macar in ceea ce priveste iubirea, fiti regi, deoarece iubirea este o calitate inepuizabila; puteti sa daruiti cit de mult doriti. Nu va fie teama ca se va epuiza si ca va veti spune intr-o buna zi: "Dumnezeule! Nu mai am nici un pic de iubire de daruit." Iubirea nu este ceva cantitativ, ci calitativ; ea are calitatea de a creste atunci cind daruiti si de a se diminua atunci cind o tineti doar pentru voi. Daca ramine numai in voi, moare. Daruiti deci cit puteti. Nu trebuie sa va pese. O minte zgircita isi spune: "Imi voi darui iubirea numai anumitor persoane, care au anumite calitati". Voi nu intelegeti faptul ca aveti in voi atit de mult... sunteti la fel ca un nor gata sa-si reverse ploaia. Norului nu ii pasa daca se revarsa asupra stincilor, gradinilor sau oceanului - acest lucru nu are nici o importanta. El vrea sa se elibereze, si acea eliberare ii da o senzatie extraordinara. Primul secret este: Nu cereti niciodata sa fiti iubiti. Nu asteptati iubirea, gindindu-va ca o veti darui numai atunci cind vi se va cere acest lucru.Cele mai frumoase fotografii ale anului 2007.
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2008-01-11 19:18
In fiecare zi voi posta pe blogul meu cite doua fotografii din cele mai frumoase si teribile fotografii ale anului 2007.Ele reprezinta atit frumosul cit si groaza unor evenimente petrecute.Inlaturind arta fotografica si frumusetea culorilor ramine REALITATEA lumii in care traim.......sper sa va placa.

Dorinta ta.........................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2008-01-11 19:12
Daca tinjesti dupa o utopie, dorinta ta se indreapta de fapt catre o armonie individuala si sociala. Aceasta armonie nu a existat niciodata, intotdeauna a fost un haos.Societatea a fost impartita in diferite culturi, in diferite religii, in diferite natiuni - toate avind drept fundament diverse superstitii. Nici una din aceste impartiri nu e valabila. Ele arata insa ca omul este divizat in el insusi, iar acestea sunt proiectiile conflictului sau interior. Omul nu are unitate launtrica si, prin urmare, nu este in stare sa creeze o societate, o umanitate unica, nici in afara lui. Cauza nu se gaseste in exterior. Exteriorul este doar o reflectare a fiintei sale launtrice.


 
Termeni si Conditii de Utilizare