zen one

"FIECARE CLIPA ESTE O CLIPA BUNA"

Cunoasterea........................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-10-22 09:32
Nici o persoana inteligenta nu este interesata in a-i domina pe altii. Ea este interesata in primul rind sa se cunoasca pe sine. Inteligenta superioara este orientata spre mistica, in timp ce mintile mediocre sunt interesate de putere. Puterea poate fi lumeasca, politica, financiara... sau poate fi putere spirituala asupra a milioane de fiinte; dorinta fundamentala este insa aceea de a domina din ce in ce mai multi oameni. Aceasta dorinta apare pentru ca nu va cunoasteti pe voi insiva, pentru ca nu vreti sa acceptati aceasta ignoranta. Sunteti atit de inspaimintati de faptul ca nu va cunoasteti pe voi insiva, va este atit de teama sa recunoasteti ignoranta care domneste in centrul fiintei voastre, incit incercati sa scapati de acest intuneric folosind metode cum ar fi dorinta de bani, de putere, de a fi respectat si onorat. Iar o fiinta al carei interior este plin de intuneric poate intreprinde o serie de actiuni distructive. Creativitatea este de neconceput pentru o asemenea persoana, deoarece creativitatea provine din faptul de a fi mai constient, mai atent, plin de lumina si iubire. Creativitatea nu este deloc intresata in a-l domina pe celalalt. Ce rost ar avea? Celalalt este celalalt. Nu doresti nici sa domini, nici sa fii dominat. Libertatea este insasi esenta faptului de a fi ceva mai constient.

Dorinta................
     media: 5.00 din 1 vot

postat de airborner in 2007-10-14 01:38
Treci calm peste zgomote si graba si aminteste-ti cata pace poate fi atunci cand este liniste. Fii in bune raporturi cu toti oamenii fara sa te umilesti.
Spune adevarul cu calm si claritate; si asculta-i pe ceilalti, chiar si pe cei galagiosi si ignoranti; chiar si ei au o poveste de spus.
Evita persoanele vulgare si agresive; acestea oprima spiritul. Daca te compari cu ceilalti risti sa devii orgolios si sever, fiindca exista intotdeauna persoane mai bune sau mai rele decat tine. Bucura-te de rezultate la fel ca si de proiectele tale. Pastreaza-ti interesul pentru munca ta oricat de umila ar fi; este tot ceea ce posezi in mod real pentru a schimba soarta timpului. Fii prudent in afacerile tale fiindca lumea e plina de curse. Cu toate acestea nu-ti pierde capacitatea de a distinge virtutea; multe persoane lupta pentru idealuri mari; si oriunde viata este plina de eroi. Fii tu insuti. Mai ales sa nu exagerezi dar nici sa nu fi cinic in ceea ce priveste dragostea; deoarece in ciuda tuturor ariditatilor si deziluziilor vietii aceasta este perena ca si iarba. Accepta cu bunavointa toate invataturile care deriva din experienta, lasand cu un suras senin lucrurile tineretii. Cultiva forta spiritului pentru a te apara impotriva ghinioanelor neprevazute.Dar nu te chinui cu imaginatia. Multe temeri izvorasc din oboseala si din singuratate. Chiar si intr-o disciplina morala fii calm cu tine insuti. Tu esti un fiu al universului nu mai putin decat arborii si stelele deci tu ai dreptul sa fii aici. Si daca ti-e clar sau nu, sa nu ai dubii ca universul ti se explica asa cum trebuie. Deci sa fii impacat cu Dumnezeu, oricum tu esti cel care il concepe, si oricare ar fi luptele si aspiratiile tale, conserva pacea cu sufletul tau chiar si in confuzia zgomotoasa a vietii. Cu toate amagirile sale, treburile ingrate si visele infranate, este inca un lucru nemaipomenit. Fii atent. Incearca sa fii fericit.

Ce spune maestrul......................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-10-06 22:06
Spune maestrul: “Dacă trebuie să iei o decizie, e mai bine să o faci şi să te comporţi ca atare. Nu poţi şti dinainte consecinţele. Arta divinaţiei a fost dezvoltată pentru a sfătui oamenii, nu pentru a prezice viitorul. Oferă sfaturi bune, dar slabe profeţii. Într-una din rugăciunile învăţate de la Iisus, se spune: “Facă-se voia Ta”. Cînd voia Lui provoacă o problemă, ne dă şi soluţia. Dacă arta divinaţiei ar fi fost în stare să prezică viitorul, toţi ghicitorii ar fi fost sănătoşi, căsătoriţi şi fericiţi.”

Nevoia imperioasa..................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-10-05 09:24
Nevoia imperioasa a fiecaruia este de a fi aprobat si recunoscut. Mentalitatea generala are la baza ideea ca, pina cind nu suntem recunoscuti, suntem niste anonimi si nu valoram nimic. Nu munca noastra este importanta, ci recunoasterea ei. Aceasta inseamna a pune caruta inaintea boilor. Munca noastra ar trebui sa fie o bucurie in sine. rebuie sa lucrezi nu pentru a fi recunoscut, ci pentru ca iti place sa fii creativ. Iti place munca doar de dragul muncii. Trebuie sa muncesti numai daca iti place. Nu cere si nu astepta nici o apreciere. Daca ea vine, nu ii da o importanta prea mare. Daca nu vine, nu te gindi la ea. Implinirea ta trebuie sa se gaseasca in insasi munca ta.


 
Termeni si Conditii de Utilizare