zen one

"FIECARE CLIPA ESTE O CLIPA BUNA"

O singura clipa.........................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-09-30 11:10
In miinile tale se gaseste doar o singura clipa - cea autentica. Iar ea nu se mai intoarce vreodata. Fie o traiesti, fie o lasi netraita.

A fi tu insuti...............................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-09-30 11:07
A fi tu insuti iti ofera toate elementele pentru a te simti implinit, pentru ca viata sa aiba sens, semnificatie. Simplul fapt de a fi tu insuti si de a creste conform firii tale va duce la implinirea destinului tau.

Calea.............................
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-09-25 01:15
Ce lung si presărat cu capcane este drumul către găsirea unui sens pentru manifestările banale si imprevizibile ale vie­ţii, pentru a depăşi aparenţele, pentru a ajunge la un acord, înainte de a deveni noi înşine izvoare, va trebui să navigam pe bîjbîite sau să fim îndrumaţi pentru a ne găsi calea.

Momente de instabilitate...........
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-09-24 00:13
Orice demers spiritual, fondat deopotrivă pe aspiraţia la transcendenţă si pe nevoia de aprofundare, ne conduce către dezgolire. Ne paşte riscul unui şoc şi al unei întîlniri dureroase şi bulversante cu propria nuditate psihică. Această aventură ne confruntă cu lipsurile noastre afective, cu excesele noastre, cu vidul de identitate, cu apăsarea certi­tudinilor, cu dorinţele si lacunele noastre, cu insignifianţa va­lorilor noastre, cu golurile si carenţele noastre, dar în acelaşi timp cu hăul din noi şi monştrii noştri interiori, pentru a ne putea deschide — aceasta este speranţa care mă animă — că­tre o întîlnire cu această parte de divinitate care îşi cere drep­tul la integrare în totalitate.
In aceste momente de instabilitate de durată sau tranzito­rie care caracterizează orice schimbare, este de dorit şi chiar necesar să căutăm repere valide şi verificate, pentru a ne menţine la suprafaţă, ancoraţi pe linia noastră. Repere dem­ne de acest nume care, fără să ne dicteze pasul următor, să ne fie borne pentru necesităţile drumului, lumini care să ne aju­te să păstrăm drumul bun, fără a ne stînjeni totuşi „căutarea" şi elanul întrebărilor. Cu atît mai mult cu cît în jurul aspiraţiei la înălţare spirituală mişună ameninţările: boala idealismu­lui, decolarea nu întotdeauna controlată către stări de conşti­inţă diferite, sau aterizările forţate pe nisipurile mişcătoare ale cotidianului sec.

Demers spiritual......
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-09-23 01:28
Orice demers spiritual ne îndeamnă mai întîi la purificare şi la dezvăluire, ne invită să postim cu inima şi să ajunăm cu sufletul. Chiar dacă impune renunţarea la iluzii, el nu ne scu­teşte de o muncă de arheologie personală, adică de o medita­ţie asupra trecutului nostru, asupra fidelităţilor, repetiţiilor şi moştenirilor noastre. Şi nu ne fereşte de o clarificare a convin­gerilor noastre, de o explorare a capcanelor şi neînţelegerilor care ne leagă de mîini şi de picioare sau ne pun beţe în roate în relaţiile cu celălalt sau cu noi înşine. Are la bază o perioa­dă de ucenicie, pentru a ne da repere solide şi puncte de an­corare ferme, pentru a ne ajuta să ne situăm în labirintul nu­meroaselor solicitări ale vieţii contemporane.

Problemele noastre...........
     media: 5.00 din 1 vot

postat de airborner in 2007-09-22 11:41
Multe din problemele noastre, probabil majoritatea lor, exista datorita faptului ca nu le-am privit in fata, ca nu le-am infruntat; iar faptul de a nu le fi observat cu atentie, le da amploare. Faptul ca ne este frica de ele le da energie, faptul ca incercam in permanenta sa le evitam le da amploare. Ele sunt acceptate; acceptarea este insasi existenta lor. Problemele nu exista in afara acceptarii voastre. Locul de unde izvoraste energia va apartine... Orice lucru care se intimpla in viata voastra are nevoie de energie. Daca nu va trimiteti energia - este ceea ce numesc "identificare" - deci daca nu va identificati cu nimic, lucrul respectiv moare, el nu mai are o energie care sa il sustina. Iar neidentificarea este cealalta fateta a faptului de a ramine martor.

Una din legile fundamentale.........
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-09-06 21:08
Una din legile fundamentale ale vietii este aceea ca tot ce se afla pe un plan mai inalt este si foarte vulnerabil. Radacinile unui copac sunt foarte puternice, insa florile sale nu sunt la fel. Florile sunt foarte fragile; un vint mai puternic le poate distruge. Acelasi lucru e valabil si in cazul constiintei umane. Ura e foarte puternica, insa nu la fel se intimpla si cu iubirea. Iubirea e ca o floare care poate fi strivita cu usurinta de orice vint, care poate fi distrusa de orice animal. Valorile superioare ale vietii sunt cele care trebuie sa fie protejate.Valorile inferioare se protejeaza singure. O piatra nu trebuie sa fie protejata, insa tufa de trandafiri, aflata in apropierea ei, are nevoie de aceasta protectie. Piatra este deja moarta, ea nu mai are cum sa moara. Ea nu are nevoie de aparare. Dar trandafirul este viu: plin de culoare, frumos, atragator. Acesta este pericolul: puterea sa consta in frumusete, insa datorita frumusetii pericolul isi poate face aparitia. Cineva ar putea sa-l rupa. Nimeni nu va ridica piatra, insa floarea poate fi rupta cu usurinta.

A fi om.............
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-09-06 09:18
Cit timp fulgerul durerii nu te loveste crunt, uitam ca a fi om inseamna in primul rind a fi bun, a iubii si a nu face rau.
Antonio Puerta 1983-2007

Să învăţăm sa distingem între sentimente si trăiri....
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-09-04 23:28
Tot flirtînd cu simţurile şi „simţirea", cu senzaţiile şi emo­ţiile, sentimentele şi trăirile le induc multora ideea unui com­plot înşelător, gata să întreţină iluzia simplistă pe care, din economie psihică, sîntem gata să o credem. De aici se naşte si se dezvoltă o confuzie frecventă si tenace, greu de demistificat. Mulţi dintre noi numim sentiment ceea ce nu este decît o trăire pozitivă care apare într-o secvenţă aparte si strict con­turată dintr-o relaţie. Spontaneitatea epidermică a unei trăiri intense şi importante pentru noi ne face uneori să credem că este vorba de un sentiment care la rîndul lui, este înscris mai durabil în fiecare fibră a noastră şi a cărui sevă ne străbate corpul în întregime. Dimpotrivă, nu întotdeauna este uşor să ne dăm seama cînd este vorba de un sentiment care trece drept manifestarea unui entuziasm de moment. Alteori deci, avem tendinţa să reducem la o simplă trăire un sentiment pe cale de a se naşte, care, sub această formă, ni se pare mai ac­ceptabil, mai puţin periculos, şi care astfel îşi croieşte o primă trecere, înainte de a-şi găsi locul în noi şi de a se extinde pînă la a ne copleşi.O altă piedică sursă a neînţelegerilor ţine tot de diferenţe­le individuale şi de pragul de toleranţă al fiecăruia dintre noi. Fiecare are universul său propriu de mituri şi credinţe, ani­mat de o multitudine de mesaje, idei, reprezentări sau injonc­ţiuni care contribuie la definirea aptitudinilor sale, a gustului pentru plăcere, pentru bunăstare, pentru tandreţe sau ferici­re. Şi care delimitează deci regiunea sa de sensibilitate perso­nală cu zone extreme de reacţie, adică acele puncte de pleca­re si fără de întoarcere de la care şi dincolo de care nu se mai poate accepta nici o negociere, acele puncte pe care este atît de important să le precizăm si să i le prezentăm celuilalt

O identitate proprie..............
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-09-04 23:24
Orice demers de a renunţa la fidelităţi, de a nu mai între­ţine misiuni sau mandate imposibile acceptate pentru a compensa sau pentru a plăti datorii „iraţionale", precum şi de a scăpa de sentimentul că „mereu trebuie să faci ceva" presu­pune o muncă îndelungată nu doar de conştientizare, ci şi de detaşare şi renunţare.
Ar însemna să începem să construim renunţînd să mai întreţinem „imagini frumoase de sine pentru sine", asumîndu-ne riscul de a ne afirma, pentru a scăpa de nevoia de apro­bare, prea distrugătoare sau prea constrîngătoare. Ar mai însemna să ne asumăm riscul de a dezamăgi prin nesupune­re faţă de injoncţiunile şi misiunile care ne-au fost impuse.
Pentru a descoperi o identitate proprie, eliberată de mesa­je alienante, de convingeri stînjenitoare, trebuie să rupem le­găturile subtile, dar puternice care împiedică diferenţierea şi nu permit accesul la personalitatea unică a fiecăruia. Putem astfel să renaştem întru viaţă, oprind repetiţiile şi fidelităţile împovărătoare, chiar dacă ele corespund unei misiuni alese la un moment dat. Putem consolida prezentul, detaşîndu-l de ancorările în trecut şi putem deschide calea către viitor, dacă nu-1 mai îndepărtăm prin dependenţele şi fidelităţile faţă de misiunile reparatorii impuse sau asumate.
Efortul de a se crea şi a se construi în calitate de fiinţă in­dependentă, cu respect de sine, pentru unii se poate dovedi una dintre cele mai mari provocări din viaţa lor.

Nu puteţi transcende
ceea ce nu cunoaşteţi.
Pentru a trece dincolo de voi înşivă,
trebuie să învăţaţi să vă cunoaşteţi.
SRI NASARGADATTA MAHARAJ

Problemele noastre...........
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-09-02 16:28
Cea mai mare parte a problemelor noastre apar doar pentru ca nu le-am privit niciodata cu adevarat, nu ne-am indreptat niciodata atentia asupra lor pentru a vedea ce sunt ele in realitate. Incercati sa creati numai lucruri frumoase, nu aduceti la viata nimic urit. Nu aveti prea mult timp si nu aveti nici multa energie de pierdut. Avind o viata atit de scurta, avind o sursa de energie atit de mica, este pur si simplu stupid sa o pierdeti in tristete, in furie, in ura, in gelozie. Folositi-va energia in iubire, folositi-o in actiuni creatoare, in prietenie, in meditatie; indreptati-va spre ceva care sa va inalte. Si cu cit va inaltati mai mult, cu atit intilniti mai multe izvoare de energie care stau la dispozitia voastra. Depinde numai de voi.
Osho

Prejudecati...............
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de airborner in 2007-09-02 16:23
Spune maestrul: “De acum înainte – pentru cîteva secole – Universul îi va boicota pe toţi cei care au prejudecăţi. Energia Terrei trebuie să fie reînnoită. Noi idei au nevoie de spaţiu. Trupul şi sufletul au nevoie de noi provocări. Viitorul bate la poartă şi toate ideile – cu excepţia acelora care sînt bazate pe prejudecăţi – vor avea ocazia să apară. Ceea ce e imporant va rămîne; ce e inutil va dispărea. Dar să lăsăm fiecare persoană să judece propriile concepte. Noi nu sîntem judecătorii viselor celuilalt. Pentru a crede în calea noastră, nu trebuie să demonstrăm că cea a altcuiva e greşită. Cine face asta nu crede în proprii paşi.”


 
Termeni si Conditii de Utilizare